Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Repost: Programma Migratie Digipoort Handel and Transport: Nieuwsbrief 6, mei 2020

Programma Migratie Digipoort Handel and Transport
Nieuwsbrief 6, mei 2020

De Douane werkt aan een nieuwe poortvoorziening voor het elektronische berichtenverkeer tussen bedrijfsleven en overheid: de Handel & Transport Gateway (HTG).
Dat betekent dat alle gebruikers van de huidige Digipoort Handel & Transport (H&T) en Single Window voor maritiem en lucht voor 30 juni 2020 moeten aansluiten op de HTG.

Stand van zaken
Voor plateau 3 is NVWA aangesloten op de HTG. De berichtstromen van plateau 3 zijn medio april in productie genomen. Dit betekent dat nu alle betrokken overheidsdiensten zijn aangesloten op de HTG.

Er wordt door bedrijven goede voortgang geboekt voor de migratie naar HTG. De migratie van aangesloten bedrijven is over verschillende maanden verdeeld. Bedrijven bevinden zich daarom in verschillende fases van het aansluitproces. Op dit moment is circa 70% van het aantal bedrijven technisch aangesloten op de HTG. Bijna 50% van de bedrijven verstuurt inmiddels operationeel de aangiftes via de HTG.

Contact
Heeft u vragen over de inhoud van deze nieuwsbrief of over de migratie en het aansluiten op de HTG in het algemeen? Wij zijn bereikbaar via mail douane.dlk.htg@belastingdienst.nl en telefonisch via de Nationale Helpdesk Douane: 088 – 156 66 55 (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 17.00 uur).
Vermeld bij elk contact uw HTG nummer, dat u tijdens de intakefase ontvangt, zodat wij u sneller van dienst kunnen zijn.

Categorie :

Deel deze pagina