Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

ICS2 – Ondersteuning ENS-wijzigingsfunctionaliteit IE3A22 tijdelijk uitgeschakeld

De laatste drie storingen van het ICS2-systeem (21 september, 1 oktober, 7 oktober) werden veroorzaakt door een groot aantal wijzigingen van de ENS-gegevens die door één economic operator werd verzonden. Het grote aantal wijzigingsberichten die ook nog eens groot waren, zorgde voor een file in alle ICS2-componenten (centraal en MS), waardoor er problemen ontstonden bij het verwerken van de gegevens en het uitvoeren van risicobeoordelingen.

Om de blokkade van de gegevensverwerking aan te pakken en te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, wordt de ENS-wijzigingsfunctionaliteit tijdelijk uitgeschakeld. Deze actie is van toepassing op de wijziging van de ENS-aanvraag voor algemene luchtvracht (IE3A22).

Deze maatregel heeft helaas gevolgen voor alle economic operators die deze service gebruiken, voornamelijk house level filers die zich bezighouden met luchtvracht. Dit zou een tijdelijke maatregel zijn totdat de betrokken economic operator zijn systeem repareert en de gegevens correct indient. De getroffen economic operators kunnen geen ENS-wijziging indienen via een IE3A22-bericht, maar dit is een wettelijke mogelijkheid die is voorzien in UCC Art. 129 om een ​​ENS te wijzigen, blijft gehandhaafd – de aangever kan de ENS die moet worden gewijzigd ongeldig verklaren en correcte gegevens indienen via een nieuwe ENS-aanvraag.

In de komende dagen wordt het ICS2 Business Continuity Plan bijgewerkt om deze maatregel op te nemen.

Categorie :

Deel deze pagina