Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Aansluiten op HTG

Om berichten uit te wisselen via de HTG kan gebruik worden gemaakt van de volgende koppelvlakken:

  • SMTP-MTA (VPN)

Dit koppelvlak is bedoeld voor hoogfrequente interactie tussen bedrijfsleven en HTG. Bij het gebruik van het SMTP-MTA koppelvlak worden de MTA’s (mailservers) van het bedrijf en HTG zodanig geconfigureerd dat rechtstreeks SMTP-verkeer tussen de MTA’s mogelijk is (server-to-server koppeling).

  • SMTP-MSA/POP3 (postbus)

Deze koppelvlakken zijn bedoeld voor laagfrequente interactie tussen bedrijfsleven en HTG (dat wil zeggen niet meer dan 1 interactie per aansluiting per minuut) en wordt ad-hoc over een TCP/IP (internet) verbinding benaderd. Zodra de transacties met het koppelvlak voltooid zijn wordt de verbinding weer verbroken.

De koppelvlakbeschrijvingen beschrijven de standaarden voor de uitwisseling van berichten tussen mailservers (MTA’s), respectievelijk voor de uitwisseling van berichten tussen een mailclient en HTG op basis van SMTP-MSA en POP3.

Voor Single Window geldt een aantal aanvullende afspraken op deze standaarden. Het document ‘Koppelvlakbeschrijving voor Single Window’ beschrijft deze aanvullende afspraken.

Vanaf release 1.1 van de specificaties is het koppelvlak uitgebreid met een aanvulling voor een extra multipart/mixed MIME part (‘bijlage’). Het document ‘Koppelvlakbeschrijving HTG Bericht met extra bijlage’ beschrijft deze uitbreiding.

Let op: overheidspartijen wiens berichtromen gebruik maken van deze uitbreiding kunnen nadere afspraken maken omtrent het gebruik voor die berichtstromen!

De koppelvlakbeschrijvingen kunt u vinden in de HTG documentatie.

Heeft u vragen over de aansluitdocumentatie? Neem dan contact op met de Nationale Helpdesk Douane (NHD).