Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Nieuwe website Nationale Helpdesk Douane

Per 2 juni is de nieuwe site voor de Nationale Helpdesk Douane live op een nieuw adres, in een nieuwe online jas en met nieuwe mogelijkheden.

Adres
De website heeft een nieuw adres gekregen: https://nh.douane.nl. Hiermee moeten de RSS-feeds in uw RSS-reader ook aangepast worden evenals de verwijzingen naar de website in uw favorieten of op uw eigen website.

Nieuwe online jas
De site heeft een nieuwe look en feel gekregen, waardoor informatie toegankelijk en overzichtelijk is. Ook is de site nu geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.
In het beschikbaarheidsoverzicht ziet u in één oogopslag de status van alle douaneprocessen. En in de vernieuwde onderhoudskalender vind u het overzicht van het geplande onderhoud.

Nieuwe mogelijkheden
Berichten over onvoorziene verstoringen in de douaneprocessen of aangiftesystemen en technisch onderhoud worden nu (naast RSS-feeds) ook ondersteunt met een e-mailservice. U kunt kiezen van welke douaneprocessen u verstorings- en onderhoudsberichten wilt ontvangen. Daarnaast is een abonnement op serviceberichten mogelijk. Serviceberichten zijn nieuwsberichten vanuit de Nationale Helpdesk Douane over bijvoorbeeld openingstijden e.d.

Huidige site blijft voorlopig bestaan
De huidige website op het adres https://www.nhdouane.nl blijft voorlopig bestaan. Niet alle informatie gaat direct over. Zo blijft de informatie voor softwareontwikkelaars voorlopig staan op de huidige website. De informatie over HTG en de beschikbaarheid van EU-portalen wordt zo spoedig mogelijk overgezet naar de nieuwe omgeving. Op de huidige site en de nieuwe site worden koppelingen aangeboden zodat de informatie direct en handig te vinden blijft.

Archief
De historie van verstoringsberichten en onderhoudsberichten die betrekking hadden op de beschikbaarheid van Douanesystemen van vóór 2 juni 2020 vind u hier.

Uw suggesties, vragen of opmerkingen over de nieuwe website zijn welkom via het e-mailadres van de Nationale Helpdesk Douane: NHD.apeldoorn@belastingdienst.nl.

Categorie :

Deel deze pagina