Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Update bericht: Dubbel afgeboekte zekerheid DMS aangiften

Zoals eerder gecommuniceerd kan het voorkomen dat door een technisch probleem in DMS een aantal van uw aangiften dubbel zijn (is) belast. Dit doet zich voor bij aangiften die voor 20 april jl. de status ‘voorlopig’ hadden en een definitieve status hebben gekregen tussen 20 april en 21 mei jl.

Uit verder onderzoek is gebleken dat voor genoemde aangiften er een dubbele boeking is gemaakt tussen het aangiftesysteem DMS en de financiële administratie. Als gevolg hiervan zijn deze aangiften bij u dubbel belast. Daarnaast is duidelijk geworden dat uw zekerheid wel de juiste stand weergeeft, daarbij is geen sprake van een dubbele afboeking. De oorzaak waardoor dit probleem is ontstaan is inmiddels opgelost. Ook is een definitieve oplossingsrichting bepaald. De noodzakelijke herstelacties zijn volledig uitgevoerd. Dit houdt in dat er een uitbetaling gaat plaatsvinden bij alle betrokken aangevers. In de periode 12 juli tot en met 19 juli a.s. kunt u per dubbel belaste aangifte een uitbetaling verwachten.

Mocht u toch over een specifieke situatie contact willen leggen dan kunt u een e-mail sturen naar nhd.apeldoorn@douane.nl

Categorie :

Deel deze pagina