Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Verstoring in DMS Invoer: aangiften preferentiële Oorsprong 400-420

Tijdens de pilot DMS Invoer, voor de normale procedure, is er een verstoring opgetreden bij het indienen van bepaalde typen aangiften met preferentiële oorsprong. Hieronder staat beschreven welke typen aangiften het betreft.

Invoeraangiften met de volgende preferenties in gegevenselement 14 11 000 000 ‘Preferentie’ kan DMS niet verwerken:

  • 400 - Niet-invordering van douanerechten krachtens door de Gemeenschap gesloten overeenkomsten tot oprichting van een douane-unie
  • 420 - Tariefcontingent in het kader van een door de Gemeenschap gesloten overeenkomst tot oprichting van een douane-unie.

Op dit moment is de Douane druk bezig om het probleem op te lossen. Echter door de samenloop van diverse test- en implementatietrajecten, die hogere prioriteit hebben, is de Douane niet in staat om oplossing in het release weekend van 22 en 23 april 2023 te installeren. De installatie van de oplossing staat nu gepland voor het release weekend van 3 en 4 juni 2023.

Aangevers die al aangesloten zijn op DMS of die in april en mei aangesloten worden, kunnen voor dit type aangiften AGS blijven gebruiken tot en met 4 juni 2023.   

Categorie :

Deel deze pagina