Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Repost: Programma Migratie Digipoort Handel and Transport: Nieuwsbrief 4 d.d. 3 feb 2020

Programma Migratie Digipoort Handel and Transport
Nieuwsbrief 4, 3 februari 2020

De Douane werkt aan een nieuwe poortvoorziening voor het elektronische berichtenverkeer tussen bedrijfsleven en overheid: de Handel & Transport Gateway (HTG).
Dat betekent dat alle gebruikers van de huidige Digipoort Handel & Transport (H&T) en Single Window voor maritiem en lucht voor 30 juni 2020 moeten aansluiten op de HTG.

De migratie naar de HTG is ingedeeld in plateaus. Voor plateau 1 zijn de voorbereidende werkzaamheden afgerond, de HTG is vrijgegeven voor productie en er is gedoseerd van start gegaan met het aansluiten van de eerste klanten op plateau 1.

Start
In januari 2020 is gestart met de nieuwe aansluitingen van de eerste klanten van plateau 1.
In plateau 1 worden de logistieke stromen van de Douane (AGS, CID, EMCS en NCTS) omgezet.
De eerste aansluitingen op pre-productie zijn gerealiseerd.

Aandachtspunt
Indien u een SMPT-MSA/POP3 koppeling gebruikt dient u voor de HTG gebruik te maken van TLS-versie 1.2 voor de TLS-verbinding, zoals in nieuwsbrief 2 is vermeld.

Planning
In februari 2020 wordt gestart met het realiseren van aansluitingen op de productie HTG. In de komende maanden zal het aantal aan te sluiten aansluitingen per maand gestaag toenemen. De planning voorziet er in dat alle aansluitingen uiterlijk 30 juni 2020 zijn gerealiseerd.

  • Februari 2020: start aansluitingen op plateau 1, AGS, CID, EMCS en NCTS
  • Maart 2020: start aansluitingen op plateau 2, de single window berichtenstroom
  • April 2020: start aansluitingen op plateau 3, de NVWA berichtenstroom
  • 30 juni 2020: alle klanten zijn aangesloten op de HTG

Informatievoorzieningen
Nieuwsbrief 3 informeert u uitgebreid over de verschillende stappen in het aansluitproces en over de mails die u ontvangt vanuit de postbus noreply@htg-migratie.nl

Op de Nationale Helpdesk van de Douane, https://www.nhdouane.nl/, vindt u meer informatie in de HTG community, herkenbaar aan de button HTG. De Douane plaatst op deze community technische informatie zoals specificaties voor berichten en koppelvlakken, planningen, nieuwsbrieven en nieuwsberichten. Het advies is aan bedrijven die hubs aanbieden, software aan derden leveren of die zelf software bouwen om regelmatig te kijken op deze HTG community.

We informeren u periodiek over de voortgang van de migratie van Digipoort H&T naar de HTG. De volgende nieuwsbrief verschijnt in maart 2020.

Aansluitverzoeken van nieuwe klanten
Nieuwe verzoeken om een aansluiting op de logistieke stromen voor de Douane (AGS, CID, EMCS en NCTS) worden per januari 2020 direct door Douane in behandeling genomen. Dat is een stap in de overdracht van het beheer van Logius naar Douane.

Contact
Heeft u vragen over de inhoud van deze nieuwsbrief of over de migratie en het aansluiten op de HTG in het algemeen? Wij zijn bereikbaar via mail douane.dlk.htg@belastingdienst.nl en telefonisch via de Nationale Helpdesk Douane: 088 – 156 66 55 (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 17.00 uur).
Vermeld bij elk contact uw HTG nummer, dat u tijdens de intakefase ontvangt, zodat wij u sneller van dienst kunnen zijn.

Categorie :

Deel deze pagina